גיל המעבר?

דיון מתוך פורום  גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי

14/01/2016 | 14:08 | מאת: דליה

שלום, בת 38, כשנתיים לאחר לידה שלישית. מחזורים סדירים, ללא קושי להיכנס להריון. מיד אחרי הלידה האחרונה התחלתי גלולות. הפסקתי לקחת גלולות בחודש אוקטובר האחרון לצורך כניסה להריון. היה דימום כצפוי שהיה קל מאוד ומאז נעלמו עקבות המחזור. בביקור אצל הרופאה השבוע, היא ראתה רירית הרחם דקה מאוד, שחלות תקינות. בדיקות הורמונליות (שלא נערכו בזמן מחזור כאמור): 70> Estradiol FSH 76.26 LH 60.70 1> Progesterone TSH 2.91 האם אני בגיל המעבר? אין לי שום תופעות של גיל המעבר. מרגישה רגיל לחלוטין. תודה

דליה שלום ותודה על שאלתך. בעיקרון, גיל מעבר מוגדר כשנה ללא וסת ספונטני ואת לכאורה עומדת בקריטריון זה. הפרופיל ההורמונלי מחזק זאת אך לא הייתי סותם עדיין את הגולל סופית על הופעת וסת ספונטנית. בברכה דר' זלוצובר

מנהל פורום גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי