פרימנופאוזה

דיון מתוך פורום  גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי

06/10/2015 | 07:33 | מאת: ליאת

ד"ר זלוצובר שלום רב, בת 50 נמצאת בתקופת הפרימנופאזה. מרגישה נורא ואיום מבחינה פיזית ורגשית. הרופא המליץ לי על שיח אברהם, אך זה עוזר כמו כוסות רוח למת. האם בתקופת הפרימנופאזה כשרמות האסטרוגן משתנות טיפול הורמנלי תחליפי עשוי לעזור? הרי הוא ניתן בגיל המעבר בשל חוסר באסטרוגן והשלמתו. ומדוע רופאים נמנעים מלתת טיפול זה? אני די מיואשת. תודה מראש על תשובתך.

ליאת שלום ותודה על שאלתך. טיפול הורמונלי חילופי בהחלט עשוי להקל על התסמינים בתקופה הפרימנופאוזלית. כנראה שהסיבה לתסמינים היא השינויים ברמות האסטרוגן ולא בהכרח החוסר המוחלט. לכן בחלק מהנשים התסמינים אף קשים יותר בטרום גיל מעבר (פרימנופאוזה) ויש נשים המתלוננות על תסמינים דמויי גיל מעבר אחרי לידה, מאותן סיבות. בברכה דר' זלוצובר

מנהל פורום גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי