מחזור חלש ולא סדיר ותת פעילות בלוטת התריס

דיון מתוך פורום  גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי

06/05/2015 | 18:45 | מאת: שיר

בעקבות שתי הפלות ותוצאה של 4.8 tsh התחלתי לקחת יוטירקס 50 מיקורגרם -350מינון שבועי. במהלך החצי השנה שאני לוקחת את התרופה, בתחילה הייתי מאוזנת tsh1.5 ובבדיקה האחרונה הוא קפץ שוב ל2.8 בנוסף מאז שהתחלתי לקחת את התרופה המחזור מאחר וכאשר הוא מגיע הוא מאוד חלש. כמוכן עדיין לא הצלחתי להיכנס להריון . יש לציין שאני בת 37 עם שני ילדים.מה לפי דעתך הסיבה למחזור החלש?והאם יש צורך לעלות את המינון.?יש לציין t3 t4 תקינים

שיר שלום ותודה על שאלתך. את צריכה בדיקה מסודרת (כולל אולטרסאונד נרתיקי) וכנראה בדיקת הורמוני מין לאבחנת הסיבה לדימום הוסתי החלש. רמת ה TSH אותה את מציינת אינה ככל הנראה הסיבה לדימום המופחת. בברכה דר' זלוצובר

מנהל פורום גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי