נובופם -חשש להתחיל

דיון מתוך פורום  גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי

03/04/2015 | 08:50 | מאת: מיה

שלום רב , אני בת 43 נוטלת גלולות מאז גיל 17. בשנים האחרונות נטלתי מרסילון. בשנתיים האחרונות החלתי לסבול מאקנה טופלתי ע"י שני מחזורי ראוקטן שנאלצתי להפסיק בשל כאבי חזקים בעצמות. מאחר ויחד עם האקנה הרגשתי עייפות,עצבנות,הזעות בלילות פניתי לרופא לגיל המעבר ולאחר בדיקה צויין בפני שאכן אני בגיל המעבר.(לאימי פסק המחזור בגיל 39) הוחלפו לי הגלולות לבלארה - בחודש הראשון היתה הטבה משמעותית באקנה ובהמשך חזרו הפצעים ויחד איתם נפיחות רבה עליה במשקל(2.5 ק"ג משעותי למשקלי שהינו נמוך), תאבון מוגבר ונטיה למתוק, נפיחות בבטן ותחושה של בצקיות בגוף. כעת בתום שלושה חודשים הומלץ לי לעבור לנובופם. מעיון בתופעות הלואי של הכדור אני חוששת שאותם דברים מהם אני סובלת כעת ימשיכו.האם הנובופם עשוי לסייע לפצעים? האם אינו סופח נוזלים כמו הבלארה? האם ניתן להשתמש בחלופה אחרת? האם כדורי שמן נר הלילה יכולים לסייע למצב? האם ניתן לקחת ניר הלילה יחד עם הנובופם?אם לא ארגיש טוב ניתן לחזור לגלולות ? תודה מראש וחג שמח. מיה

מיה שלום ותודה על שאלתך. מדובר בתכשירים שונים המיועדים למטרות שונות. נובופם לא יקל על האקנה- זאת לא מטרת הטיפול בו! אני חש שיש כאן אי אילו אי הבנות במטרת הטיפול ומציע שתפני ליעוץ גינקולוגי/ אנדוקריני מסודר. בברכה דר' זלוצובר

06/04/2015 | 16:39 | מאת: מיה

תודה רבה על התייחסותך ,אך יצאתי ממש מבולבלת.אני אחרי איבחון מסודר אצל גניקולוג מומחה בנושא גיל המעבר, הסביר לי כי כיוון שההורמונים הנשיים ירדו בצורה משמעותית הנובופם יעלה אותם ויאזן אותי הורמונלית מה שיעזור גם לפצעים וגם לתופעות האחרות של גיל המעבר. האם נוסופם צפוי למנוע את הנפיחות של הבלארה ? האם הוא לא יסייע לפצעים ההורמונאלים? תודה מיה

מנהל פורום גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי