מנפאוזה

דיון מתוך פורום  גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי

21/03/2015 | 15:13 | מאת: li

שלום, בת 39 מטופלת מגיל 28 בפרוגילוטון עקב מנפאוזה מוקדמת. בחצי שנה האחרונה החלו גלי חום שמופיעים ונעלמים ,שינויים במצב הרוח,יובש בעור ובעיקר כאבי פרקים : שהחלו באצבעות בכפות הידיים ואחכ בברכיים ובכתפיים. מבירור אצל ראומוטולוג/אורטופד אין דלקת בברכיים /כתפיים. אין נפיחות או אודם. בכפות הידיים כנראה דלקת גידים. ישנה מעט נפיחות. האם יכול להיות קשר בין כאבי הפרקים/דלקות גידים לגיל המעבר ? האם עלי להחליף את הפרוגילוטון בתרופה אחרת ? חשוב לציין שמתכננת טיפול פוריות בשנה הקרובה. אשמח לתשובתך . תודה רבה.

il שלום ותודה על שאלתך. יש כנראה מקום לשינוי התרופה והעובדה שאת מתכננת להרות בהחלט חשובה להחלטה על אופציה חילופית (בהנחה שאת נוטלת את כל המנה ולא שוכחת). בברכה דר' זלוצובר

מנהל פורום גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי