טיפול הורמונלי

דיון מתוך פורום  גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי

29/01/2015 | 22:49 | מאת: סיגל

אני בת 48, לפי תוצאות של הבדיקות נראה שאני מתקרבת לגיל המעבר. כבר 4 חודשים אני לא מקבלת מחזור. רופא הנשים נתן לי כדורי פרוברה .נראה לו מוזר שהמחזור הפסיק כך לפתע. יש לי מעט גלי חום, והרבה דפיקות לב מואצות. הכדורים, זהו סוג של הורמונים? ואם כדאי לקחת אותם למרות שאין מחזור, הם יכולים להועיל?. תודה מראש על המענה.

סיגל שלום ותודה על שאלתך. כדורי פרוברה הם כדורי פרוגסטרון המיועדים להביא מחזור מלאכותי. חשיבות הנטילה שלהם תלויה בממצאים בבדיקה הגינקולוגית כגון עובי רירית הרחם ורק הרופא שבדק אותך יכול להתיחס לכך. אני מניח שאם קיבלת את הטיפול, הרופא מצא בו צורך חיוני. בברכה דר' זלוצובר

מנהל פורום גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי