גלי חום.....!!

דיון מתוך פורום  גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי

20/05/2014 | 16:07 | מאת: יעל

שלום, בת 48, כחצי שנה ללא מחזור, עד לא מזמן ללא תופעות. בחודש וחצי האחרון החלו גלי חום. גלי החום וההזעה הלילית משתנים - לעיתים יותר לעיתים פחות. התופעה ללא ספק מפריעה. רופא הנשים המליץ לקחת פאמרל ולראות כיצד ישפיע, אם לא יעזור רק אז להתחיל הורמונים. 1. על-פי נתונים אלו, מה אתה היית ממליץ ? 2. אילו בדיקות, פרט לממוגרפיה / בדיקת כירורג שד - יש לערוך לפני לקיחת הורמונים ? 3. יש לי גידול שפיר בבלוטת התריס - האם יכול להוות בעיה בטיפול הורמונלי ? (אין בעיה בתפקוד הבלוטה). 4. אני מבינה שיש סוגים שונים של טיפול הורמונלי, כיצד הרופא יקבע מה מתאים לי ? 5. האם הטיפול ההורמונלי משפר חשק מיני ויובש בנרתיק ? ובאם לא אקח בינתיים טיפול זה, האם יש טיפול אחר שיעיל למטרה זו ? תודה רבה על תשובתך !!!

יעל שלום ותודה על שאלתך. המלצתי העיקרית היא לפנות ליעוץ פרטני עם כל שאלותייך ולקבל מענה מפורט והמלצות פרטניות לגבי בדיקות וטיפול. העיקרון המנחה הוא שככל שהטיפול יותר פוטנטי, הוא עשוי להביא יותר תופעות לוואי ובמקרים לא קשים יש הגיון להתחיל "מהקל לכבד". בברכה דר' זלוצובר

מנהל פורום גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי