פוסלן,לאחר סרטן שד בגיל 50,לד"ר זלוצבר

דיון מתוך פורום  גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי

07/03/2003 | 14:25 | מאת: לאה

שלום רב אני בת 50 1ש' לאחר למפקטומי.קבלתי כימו, הקרנות, עשיתי צפיפות עצםו יש לי אוסטאופורוזיס קלה -2.6. -1.9 בצואר הירך. האונקולוג שלי אמר לי לקחת קלציום +ויטמין D, הגינקולוג שלי אומר לקחת פוסלן + קלציום +ויטמין D רופא המשפחה אומר רק פוסלן. אני מבולבלת ומבקשת עיצה. אני לוקחת טמוקסיפן ואלקטרוקסין קבוע. מודה על תשובתך

08/03/2003 | 17:30 | מאת: ד"ר משה זלוצובר

לאה שלום ותודה על שאלתך. איני יכול לענות ללא בדיקה שלך ושל צפיפות העצם אולם עקרונית, וימין D וסידן הינם הבסיס לכל טיפול למניעת שברים אוסטאופורוטיים ולכן צודק מי שהמליץ על הטיפול. עם זאת ישנם מצבים בהם אנו מצמצמים במתן סידן כמו בעודף סידן בדם או בשתן ולכן יש להתאים לך את הטיפול על סמך בדיקות הדם והשתן שלך. לגבי פוסאלאן, עקרונית לפי הממצאים שציינת יש מקום לטיפול אולם אף כאן אין תחליף להתאמה אישית של הטיפול! לאור התשובות הסותרות שקיבלת, פני למומחה בתחום ואת בהחלט מוזמנת לייעוץ אצלנו. בברכת רפואה שלמה דר' לוצובר

מנהל פורום גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי