גביהה

דיון מתוך פורום  גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי

02/01/2007 | 00:07 | מאת: עודד

שלום. אני בן 17 ו4 חודשים והגובה שלי הוא 1.66 גובה ההורים שלי הוא 1.63 ו1.62 לפני כמה שנים עשיתי בדיקת גיל עצמות וגילו שהגיל עצמות שלי הוא שנתיים מתחת לגיל הביולוגי שלי.האם אני ימשיך עוד לגבוהה? אם כן כמה בערך? כדאי לי לעשות ספורט כמו שכיבות שמיכה,מתח כפיפות בטן וכדומה או שזה יכול לפגוע בגדילה?

עודד שלום ותודה על שאלתך. כדאי לך להתיעץ עם אנדוקרינולוג ילדים מכיון שלפי גיל העצמות יש לך, לכאורה פוטנציאל גדילה אם כי גובה הוריך אינו מבשר טובות. לספורט בכמות סבירה אין השפעה על גדילה. יש כמובן להקפיד על תזונה בריאה. רפואה שלמה דר' זלצובר

מנהל פורום גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי