טיפול בדחיפות בשתן

דיון מתוך פורום  גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי

03/03/2006 | 19:08 | מאת: yana

שלום, אני בת 62 , סובלת מתכיפות ודחיפות שתן בלילות . עברתי בירור ובסופו נקבע שהסיבה היא detrusor instability. הומלץ לי שיקום רצפת האגן . שאלתי היא: לפי ההגיון , לפחות שלי (יש לי רקע רפואי ) , חיזוק שרירי האגן עשויה לעזור שמצב של חולשת רצפת האגן וכתוצאה stress incontinence , לעומת זאת במצב שלי שאין לי שום בריחת שתן בעת מאמץ אלא התלונה היא כמעט לגמרי לילית ומתבטאת בדחיפות נוראית (לפעמים לא מספיקה להגיע לשירותים...) הייתי מצפה שהטיפול יהיה משהו בסגנון תרופה להורדת התכווצות הכיס (כמו נוביטרופן , דטרוזיטול או פרימוניל...) . מה היא התרומה והמהות של ''שיקום ריצפת האגן '' במצבי? ועוד שאלה: מדוע התלונות מופיעות רק בלילה (מה הוא ההסבר הפיזיולוגי?) . תודה מראש

04/03/2006 | 13:36 | מאת: יעקב

יכול לעזור היתה לי בעיה דומה סיבה שונה נרפאתי תוך זמן קצר לפרטים יעקב 0544965268

ינה שלום ותודה על שאלתך המצוינת. מציע להפנותה לרופא שהמליץ על הטיפול, יתכן ויש מרכיב מעורב של שתי ההפרעות. רפואה שלמה דר' זלוצובר

17/03/2006 | 11:18 | מאת: healthkeep

שלום, יש לי מאמר בנושא טיפול אפשרי בנושא, אם את מעוניינת. את מוזמנת לשלוח לי מייל. [email protected]

מנהל פורום גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי