פוליפ ומיומות ברחם

דיון מתוך פורום  גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי

24/02/2006 | 10:55 | מאת: שולה

אני בת 46 אושפזתי בבית חולים בגלל המוגלובין נמוך 5.5 קבלתי 2 מנות דם ונערכו לי בדיקות היסטוסקופיה ואולטרסאונד וגינלי ונלקח חומר מרירית הרחם לבדיקה. התוצאה הראתה שרידים של פוליפ ואובחנו אצלי 2 מיומות ברחםבגודל 3.5 ס"מ ופוליפ בכניסה לרחם שגורמים לדימומים כבדים בזמן מחזור . מטפלת בברזל 50 מילי גרם ליום והקסאקפרון בזמן מחזור 6 כדורים ביום . הרופא המטפל הציע לי נתוח שבו יסיר את הפוליפ ויגרד את רירית הרחם ולאחר מכן יכניס בלון ובו נוזל המחומם ל80 מעלות שיצרוב את רירית הרחם .או לחילופין הכנסת התקן לרחם הנקרא מירנה שאלתי א. אם אחליט לבחור במירנה האם הישארות של פוליפ ברחם אינה מסוכנת כיוון שהפוליפ יכול להפוך לממאיר . ב. אם אחליט לבחור בניתוח מהם הסיכונים והאם ישנו ניסיון רב בטיפול בצריבה . תודה מראש שולה

שולה שלום ותודה על שאלתך. ההצעות שהוצעו לך נשמעות הגיוניות מאד. בוצעה ביופסיה ואין חשש ממאירות לפי מה שכתבת. עקרונית יש נסיון רב בצריבת רירית הרחם אולם על כך עלייך לדון ספציפית עם הרופא המבצע. רפואה שלמה דר' זלצובר

מנהל פורום גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי