דימום מתמשך

דיון מתוך פורום  גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי

15/02/2006 | 15:01 | מאת: רינת

שלום גילי 50.אובחנה מיומה של 3 ס"מ ו-2.5 ס"מ .נטולת בעיות מחזור עד לווסת האחרונה שלא פוסקת מזה 15 יום.לא סובלת מגלי חום וזיעה.לא משתמשת באמצעי מניעה. הגניקולוג נתן לי לבצע בדיקות דם הורמונליות,ולאחר ביצוע הבדיקות עלי לקחת טבליות פרוברה( תרופה חלופית לארגסט)במשך 15 יום,פעמיים ביום,סה"כ 10 מ"ג. שאלותי:1.האם לא רצוי לחכות לתוצאות בדיקות הדם ההורמונליות כדי לוודא מה רמת הפרוגסטרון?ובהתאם לקחת את המינון המתאים של טבליות הפרוברה? 2.מהכתובים הבינותי שהפרוברה עשויה לעצור דימום אך מאידך יכולה גם להגביר דימום. ולכן האם כדאי בשלב ההתחלתי ליטול 5 מ"ג בלבד? 3.בגיל המעבר ידוע שנוצר חוסר איזון הורמנלי.אם כך,כל עוד לא התקבלו תוצאות בדיקות דם הורמונליות האם הטיפול בטבליות שמכילות אסטרוגן ופרוגסטרון שיוצרים איזון הורמונלי,יעיל יותר מהטיפול בפוגסטרון בלבד. 4 .האם טיפול בפרוגסטרון בלבד מצמצם סיכונים בריאותיים בהשוואה לטיפול משולב של פרוגסטרון ואסטרוגן? 5.האם בדיקות דם הורמנליות ביום ה-15 של המחזור שלא פוסק אינן בבחינת ברירת מחדל המותאם למצב הקיים?מהו הזמן הרצוי לביצוע בדיקות הורמונליות ביחס למחזור החודשי? תודה מראש וסליחה על האריכות בשאלותי.

רינת שלום ותודה על שאלתך. בסה"כ ההמלצות שהומלצו לך הגיוניות מאד ואין כרגע טיפול לטוח ארוך כך ששאלות אלו אינן רלונטיות. רפואה שלמה דר' זלוצובר

מנהל פורום גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי