שאלה! שאשמח לקבל עליה תשובה....

דיון מתוך פורום  גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי

05/02/2006 | 21:29 | מאת: רועי

שלום! קוראים לי רועי ואני בן 20 בערך. בגיל 17 בערך אובחן שיש לי איחור ניכר בבגרות עם שיעור מיני דליל מאוד. אבחון צילום של כף יד שמאל העלה כי גיל העצמות שלי תואם לילד בן 14, עשיתי כמה בדיקות דם והסתבר שכל הבלוטות שלי תקינות (כולל cT ראש)... בגיל 18 הייתי ב"שניידר" אצל דוקטור "לה פסט" שהחליטה שאני צריך לקבל testoviron depot, זריקה כל חודש במשך חצי שנה... בסוף הטיפול הזריקתי השיעור המיני שלי גדל בצורה משמעותית חשוב לי לציין שגבהתי בסביבות ה-10 סנטימטרים תוך 8 חודשים... אבל עדיין איבר המין שלי לא גדול בצורה משמעותית (נורמלית) ורמת הטסטוסטרון שלי עדיין נמוכה. אני עכשיו בצבא ולפני חודש התחלתי שוב לקבל את אותם הזריקות למשך שלושה חודשים בלבד... השאלה שלי היא ככה: האם יש עדיין אפשרות להתפתח מינית (גודל איבר המין, שיעור בשערות הפנים כי נכון לעכשיו אני דיי חלק בפרצוף וכו' ) גם בגיל 20 ע"י קבלת טסטווירון דפו או שיש אפשרות לקבל טיפול אחר.... אשמח לקבל תשובה! בתודה מראש! רועי.

רועי שלום ותודה על שאלתך. ללא בדיקה גופנית שלך ובדיקות מעבדה איני יכול לענות תשובה מהימנה. רפואה שלמה דר' זלוצובר

מנהל פורום גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי