אויסטה ואי ספיקת לב

דיון מתוך פורום  גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי

30/12/2002 | 00:05 | מאת: יגאל

אימי השתמשה באויסטה בשנה האחרונה , לאחר ששימוש ב" פוסלן " גרם לה לצרבות. לפני 4 חודשים עברה ניתוח החלפת מסתם בלב , וסובלת מאי ספיקה TR . לפי מרשם התרופה - יש בעיה בשימוש בה במצב הנוכחי ? האם יש כדור אחר , שלא יהווה סיכון של קרישי דם וסיכונים אחרים ? מקבלת כדורים משתנים ( פוסיד ,אלדקטון ) , ולהורדת לחץ דם . (נורמיטן , טריטס ,קרטיה).

31/12/2002 | 12:53 | מאת: ד"ר משה זלוצובר

יגאל שלום ותודה על שאלתך. עיקר הסיכון בקרישי דם הינו בהתחלת הטיפול כך שכרגע הסיכון אינו גבוה. אין לי מידע לגבי חומרת האוסטאופורוזיס אך באם במצב דורש טיפול תרופתי, אויסטה, בודאי בבעלות רגישות לפוסאלאן הינה אופציה טובה. יש להתיעץ באופן ספציפי לגבי אמך עם רופא מומחה לתחום. בברכת רפואה שלמה דר' זלוצובר

01/01/2003 | 00:26 | מאת: יגאל

תודה לך על תשובתך. לאימי יש אוסטופורוזיס בדרגה חמורה. היא הפסיקה שימוש באויסטה לפני כ-10 ימים , עד לבירור העניין. יש לה דליפה במסתם טריקודלי , ( לאחר שהוחלף מסתם מיטרלי בהצלחה ) ,והיתה לה אי ספיקה ימנית . כיום , מטופלת במשתנים עקב אישפוז( אלדקטון 100 , פוסיד 60 ), ואין בצקות. האם הפסקה כזו מהווה סיכון של התחלה מחדש - לקרישי דם ? היא מקבלת גם קרטיה. תודה לך . יגאל

מנהל פורום גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי