שאלה חשובה

דיון מתוך פורום  גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי

23/10/2005 | 17:09 | מאת: חנה

שלום דר אני בת 41 לפני כ5שניםהתחלתי לסבול מפעילות יתר של בלוטת התריס גרייבס לאחר טיפול במרקפטיזול שלא צלח עברתי טיפול ביוד רדיואקטיבי 6מיליקרי ומאז יש לי בעיות במחזור היום אני מאוזנת על ידי אלטרוקסין .יש לי שאלות והייתי מאד רוצה לשמוע את דעתך לפני כשנה וחצי התחילו לי איחרים רציניים ומחזור וכמו כן דימומים קלים באמצע החודש נגשתי לרופא נשים שגילה ציסטה בשחלה שנעלמה לאחר מחזור ונשלחתי לבדיקת הורמונים שהראתה את התוצאות ESTRADIOL E2 <50 LH 5.78 FSH19.02 הבדיקה בוצעה לפני כשנה.בחודשים האחרונים יש לי כל הזמן איחורים במחזור וציסטות שבאות ונעלמות האם האיחור קשור לציסטות אציין שאני כל הזמן מבקרת אצל רופא נשים ועוברת בדיקות לציסטות והכל תקין אבל אני בכל זאת כל הממן מפוחדת האים אני בגיל המעבר האים יש לזה קשר לבלוטה האים זה מסוכן אודה על תשובתך

חנה שלום ותודה על שאלתך. יתכן ואת מתקרבת לגיל מעבר אולם כדאי לבדוק אותך ויתכן ויהיה צורך גם בבדיקות דם עדכניות. רפואה שלמה דר' זלוצובר

08/11/2005 | 15:13 | מאת: רינה

שלום האם ידוע על קשר בין האסטרוגן או הפרוגסטרון לדימומים של המנגיומות במח? היכן ניתן למצוא חומר העוסק בזה?

מנהל פורום גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי