נזק בלתי הפיך?

דיון מתוך פורום  גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי

17/09/2005 | 21:48 | מאת: גיל

שלום רב ד"ר בחודשים נובמבר 2004 עד מרץ 2005 טופלתי בהורמוני מין נשיים לאחר שחשבתי שאני רוצה לשנות את המין שלי לאחר מספר חודשים הבנתי שזה לא מה שאני רוצה והפסקתי עם הטיפולים אך הבעייה היא שגם כיום לאחר יותר מחצי שנה מאז שהפסקתי את הטיפולים התפקוד המיני שלי לי לא חזר להיות מה שהיה (הזקפות חלשות וקצרות בזמן אם כי באופן כללי היה שיפור הדרגתי ואיטי בחודשים האחרונים) ואני מפחד אפילו שהפכתי להיות עקר..בבדיקת דם שביצעתי בחודש יוני השנה אלו היו התוצאות: LH: 13.4 MIU/ML PROLACTIN :10 ng/ml ערכי יחוס 1.00-18.00 ESTRADIOL (E-2):20.00 pg/ml ערכי יחוס 2.50-50.00 TESTOSTERONE-TOTAL 6.50 ng/ml ערכי יחוס 12.00 -2.45 TESTOSTERONE 4.94 ng/ml ערכי יחוס 1.20-4.30 TSH 2.4 ulU/ml שאלתי היא האם יכול להיות שנגרם נזק בלתי הפיך לאשכים בעקבות נטילת ההורמונים? (לקחתי בעיקר אסטרופם 8-12 מ"ג ליום, מספר פעמים אנדרוקור 50 מ"ג וזריקה אחת של פרוגסטרון 500 מ"ג) האם נטילת טוסטסטרון תעזור? בננוסף עלי לעבור ניתוח וריקוצלה באשך השמאלי בקרוב האם זה ישפר את המצב?

גיל שלום ותודה על שאלתך. השפעת הטיפול הינה הפיכה, לרוב והייתי מחכה עדיין לפני התערבות הורמונלית. עם זאת יש להיכנס למעקב מסודר ויתכן ויש צורך גם בבדיקות נוספות להבהרת המצב. רפואה שלמה דר' זלוצובר

מנהל פורום גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי