בעיות טסטוסטרון

דיון מתוך פורום  גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי

15/09/2005 | 08:37 | מאת: אור

שלום רב ! אני בן 27, כבר כמה שנים עם טסטוסטרון נמוך (רמות של 140-370 NG/DL). המקור לא ברור שכן LH וFSH תקינים, אשכים קטנים אך מתפקדים (וריקוצלה בשני הצדדים, כנראה דרגה 2), פרולקטין תקין ואין ממצאים בMRI של ההיפופיזה. בבדיקה האחרונה שזה עתה קיבלתי שוב ירדתי לרמה של 140, והאורולוג המליץ לשקול טיפול. אז יש לי כמה שאלות (אני מתנצל על הכמות): 1) האם ראית מקרים של צעירים בגילאי 20 שמקבלים טיפול כזה? רוב המידע שראיתי מבחינת סיכוינם וכו' מתייחס לגברים מעל גיל 50. 2) האם יתכן שיש לי זקפות תקינות ודחף מיני תקין עם רמות כאלה נמוכות? בהרבה מקומות כתוב ש"רמה של 300 בגיל פחות מ50 זה נמוך מאוד", ואני בחצי מזה. 3) אובחנה אצלי "במזל טוב" וריקוצלה בשני האשכים וגם התכווצות מסויימת. האם יכול להיות קשר לוריקוצלה שאיכשהו משפיע על הטסטוסטרון, או שבמצב כזה היתה צריכה להיות עליה בLH וFSH? אני מתנצל על כמות השאלות אבל אני די מבולבל. אנדוקרינולוג שהייתי אצלו לפני שנתיים עשה בדיקות שונות (חזר על FSH LH פרולקטין, MRI ראש וכו') ולא מצא כלום, ואיכשהו לא המליץ לעשות החלפה. המצב השתפר בשנה שעברה ל373 (לא שגם זו תוצאה מזהירה) ועכשיו פתאום ירד חזרה ל140.

אור שלום ותודה על שאלתך. עליך לפנות לבדיקה מסודרת. לא ברורה לי גם מה סיבת הטיפול. אימפוטנציה? פוריות? רפואה שלמה דר' זלוצובר

מנהל פורום גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי