תחליפי הורמונים

דיון מתוך פורום  גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי

16/09/2002 | 22:27 | מאת: נעמיאל

שלום רב אני בת 53, אני לוקחת מידי יום אלטרנה.ברצוני לשאול האם אין נזק בלקיחת אלטרנה,שהוא פיטואסטרוגן טבעי,שהרי הגוף אינו מבחין במקור האסטרוגן,ושאלה נוספת האם לקיחת אסטרוגן ללא פרוגסטרון אינה מזיקה לבעלות רחם? בתודה נעמיאל

29/09/2002 | 23:23 | מאת: yaffa

שלום לך! לקיחת אוסטרוגן בילבד מזרזת גידולים סרטניים ברירית הרחם , מתוך מאמר שכתוב בספר דוקטור אני חולה .

30/09/2002 | 23:43 | מאת: ד"ר משה זלוצובר

נעמיאל שלום ותודה על שאלתך המחוכמת (ברצינות רבה וללא שום ציניות). אכן, כפי שאף ציינה יפה, מתן אסטרוגן בלבד לאישה שיש לה רחם עשוי לגרום לסרטן רירית הרחם. כאן אנו מבינים את פעולת האסטרוגן הצמחי שהינו תרכובת כימית הדומה במבנה שלה לאסטרוגן הטבעי. הדמיון גורם לפעילות אסטרוגנית חלשה המורידה למשל את עוצמת גלי החום אך לא את תדירותם. אין עדויות שאסטרוגנים ממקור צמחי מעלים למשל צפיפות עצם, בוודאי לא כאסטרוגן טבעי. אף ברחם הרושם הוא שאין השפעה אסטרוגנית בולטת ולכן אין למיטב הידוע צורך במתן פרוגסטרון למניעת סרטן רירים הרחם. יש כמובן צורך במעקב גינקולוגי מסודר לנשים מטופלות בפיטואסטרוגנים ("אסטרוגנים צמחיים"). בברכת רפואה שלמה דר' זלוצובר

מנהל פורום גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי