omega 3

דיון מתוך פורום  גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי

08/07/2005 | 14:52 | מאת: ציפק'ה

שלום דוקטור ואחרים אבקש לדעת מה תורם \ יתרום לי התוסף אומגה 3 . האם הוא מדלל את הדם?? (אמרו לי לא לקחת אספירין ואומגה3 באותו זמן) מה תורם התוסף הזה אל מול כל מיני אחרים - ויטמין E וכד'. חפשתי הרבה באינטרנט, אבל בסופו של דבר, לא הצלחתי להבין למה חשוב לקחת תוסף זה דוקא. אולי לא חשוב? לפי הלוח אני בת 63. לא נראית, לא מרגישה, ממש כל החיים עוד לפניי - - - אבל בכל זאת מעדיפה קצת לשמור על עצמי אל מול העתיד המתקרב תודה תודה, ציפק'ה

ציפק'ה שלום ותודה על שאלתך. התוסף עשוי לעכב התפתחות טרשת עורקים בהיותו נוגד חימצון ואינו "מדלל דם". הוא עשוי לגרום לבעיות במתן מקביל לנוגדי קרישה. היו מספר דיווחים על שמן דגים ואומגה 3כעשויים למנוע אפילו אלצהיימר אולם כמובן שזה אינו מוכח. רפואה שלמה דר' זלוצובר

14/07/2005 | 23:25 | מאת: חביבה

שלום ד'ר זלוצובר ותודה על התיחסותך! רציתי לשאול, בהמשך למה שאמרת, האם אני יכולה לראות את האומגה 3 כתחליף לגיטימי ופונקציונלי לאספירין?? רופא ספורט המליץ בפני על האספירין על פי קבוצת הגיל אליה אני משתייכת - אני בת 63. (בלוח. לא זקנה!) תודה, חביבה

16/07/2005 | 22:33 | מאת: ציפק'ה

תודה על ההסבר. האם מותר \ אפשר לקחת אומגה 3 + אספירין??? (על פי הנחיית הרופאה הפנימית אני לוקחת אספירין) אם צריך לבחור בין השניים - מה להעדיף? תודה אני מנסה למצוא לעצמי "דברים" שיתמכו בי לאחר הפסקת הורמונים שלקחתי כ - 15 שנים רצופות....

מנהל פורום גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי