בריחת סידן

דיון מתוך פורום  גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי

14/10/2004 | 15:36 | מאת: ארז

שלום אמי בת 70. עברה לפני כחודשייים כריתת אונה בריאה ימנית , עקב סרטן ריאה (Adenocarcinoma) סובלת גם מאוסטאופורוזיס. אני קצת חושש משימוש באוויסטה, כי אני מבין שזו תרופה עם פעילות הורמונלית (מה גם שהיה לאימי גם סרטן שד לפני 27 שנה). האם מיהקלציק היא תרופה טובה או שזו תרופה שאינה יעילה במידה מספיק טובה לאוסטאופורוזיס? (בעבר נטלה פוסלאן אך הפסיקה בגלל תופעות לוואי שהפריעו לה). איני יודע אם זה רלוונטי אך אמי אינה מקבלת טיפול כימותרפי בשלב זה. תודה מראש על התשובה

ארז שלום ותודה על שאלתך. איני משוכנע שחששך מוצדק מכיון שאויסטה אינה הורמון והי אף מורידה בכ% 60 את הסיכון לסרטן שד. מעבר לכך, מיאקלציק אינו מקובל כמאד יעיל לטיפול באוסטאופורוזיס. ישנן גם אופציות נוספות ועליכם לפנות לרופא המטפל. רפואה שלמה דר' זלוצובר

מנהל פורום גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי