גלי חום

דיון מתוך פורום  גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי

18/08/2004 | 15:55 | מאת: orly

שלום רב אני בת 53, לפני 3 שנים עברתי ניתוח כריתת רחם ושחלות(עקב מיומה מדממת) , קיבלתי הורמונים שנתיים והפסקתי . עכשיו חזרו לי גלי חום והזעות ,מהם אני מאד סובלת. שאלותיי הן: 1. ברקע יש לי ניתוח כריתת בלוטת הטריס עקב קרצינומה פפילרית שם לפני 4 שנים, ללא גרורות בבדיקות, TSH כמעט 0 באופן מלאכותי ע''י אלטרוקסין , ציסטות בשד (שפיר בביופסיה), קצת מעשנת. האם אני יכולה לקחת הורמונים במדבקה עוד חצי-שנה -שנה ? 2. האם יש טיפול לגלי חום חוץ מהורמונים (לקחתי אלטרנה חודשיים ללא שיפור)? קלונידין אינני יכולה לקחת עקב לחץ דם נמוך, כדורים מקבוצת SSRI לא מוכנה לקחת. האם ויטמין E או B יכולים לעזור? תודה

אורלי שלום ותודה על שאלתך. את יכולה ככל הנראה להמשיך את הטיפול ההורמונלי החילופי. ניתן לנסות תכשירים המכילים את הקוהוש השחור לטיפול בגלי החום. רפואה שלמה דר' זלוצובר

מנהל פורום גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי