טיפולי פוריות בעבר והורמונים בגיל מעבר

דיון מתוך פורום  גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי

26/10/2020 | 22:02 | מאת: מיקה

שלום, אני בת 53. מחזור אחרון לפני שנה. סובלת מגלי חום, בעיות שינה ונשירת שיער. מגיל 43 עד 45 עברתי טיפולי פוריות. לבסוף נכנסתי להיריון וילדתי. האם טיפולי הפוריות מעלים את הסיכון שבנטילת הורמונים לטיפול בתסמיני גיל המעבר, בעיקר סרטן השד? האם טיפולי הפוריות זו סיבה לא לקחת טיפול הורמונלי?

מיקה שלום ותודה על שאלתך. לפי המקובל כיום ע"ס המחקרים האחרונים טיפולי פריון לא מעלים ככל הנראה סיכון לסרטן שד. בברכה דר' זלוצובר

מנהל פורום גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי