שינויים הורמונליים ומצבי רוח

דיון מתוך פורום  גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי

11/08/2020 | 20:33 | מאת: טל

שלום רב, אני בת 52, עדיין מקבלת מחזור אם כי לא סדיר.לאחרונה חווה ירידה במצב הרוח, מחשבות לא נעימות ומטרידות.מעבר לכך יש לי הזעה מעט מוגברת בעיקר בשעות הערב, אך מצבי הרוח הם שמטרידים אותי.אני לוקחת שנים ציפרלקס, לאחר טרגדיה במשפחה. איני רוצה להעלות מינון, האם טיפול הורמונלי כגון נובופאם יוכל לסייע? ייתכן שהתנודות של ההורמונים מגבירות את הדכאון? תודה.

טל שלום ותודה על שאלתך. אני מסופק. את צריכה הערכה פרטנית כי חלק מתכשירי גיל מעבר עשויים פרדוקסלית בנסיבות מסוימות להוריד מצב רוח. בברכה דר' זלוצובר

מנהל פורום גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי