תופעות לוואי מירנה ותרופות

דיון מתוך פורום  גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי

04/08/2020 | 10:57 | מאת: tal

שלום אחותי בת 54 ללא ווסת, לאחר דימום בבדיקת פיפל, נמצאה היפרפלזיה ללא אטיפיה, של רירית הרחם הטיפול המומלץ התקן מירנה או כדורים בבליעה שאלותיי • יש לנו אימא עם הישנות סרטן השד פעם 3, לא נשאית, האם פרוגסטרון בטיפול המומלץ יכול לגרום לסרטן השד. • אחותי סובלת מהשמנה וסובלת מחרדות מטופלת באנפרניל 75 מל, שני כדורים ליום וסטטור לכולסטרול ולעיתים רחוקות קסנקס לחרדות פעם בחודש. • האם יש תופעות לוואי בין הטיפול המוצע לכדורים שהיא מטופלת בהם. • ראיתי שיש הרבה נשים שסובלות מהטיפול המוצע מהשמנה מסיבית , נשירת שיער , כאבי בטן, דימומים שיעור על הפנים ועוד האם יש טיפול אחר עם פחות תופעות מזיקות. בתודה מראש

טל שלום ותודה על שאלתך. שימוש ארוך טווח (שנים)ב בחלק מסוגי הפרוגסטרון (כולל מירנה ) עשוי להעלות סרטן שד וכן להשפיע על מצב הרוח ופרופיל השומנים. לא ניתן כמובן לתת המלצות טיפוליות תיאורטיות לנשים במצבים אלו. בברכה דר' זלוצובר

מנהל פורום גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי