תופעות טרום גיל המעבר

דיון מתוך פורום  גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי

22/07/2020 | 15:51 | מאת: שרון

בת 45.5, בשנה האחרונה מחזור לא סדיר, כמה מחזורים כל 23 ימים וכמה מחזורים כל 30 ימים. כרגע ללא מחזור 35 ימים (אין הריון). בבדיקות דם שעשיתי : TSH - 5.77 T4 8.5 T3 4.6 מזה כשבוע התחילו עקצוצים בכל הגוף. התחיל בצוואר והתפשט לידיים, רגליים, פנים, לשון (באצבעות למשל אין)... העקצוצים באים והולכים (כמו דקירות). לאחר חשש לאירוע מוחי שנשלל אושפזתי במחלקה נוירולוגית בשיבא. MRI מח תקין. TCD תקין. בדיקות דם תקינות מלבד TSH גבוה מעט (5.77) עם רמת הורמונים תקינה. האם יכוך להיות קשר לשינויים במחזור ?

שרון שלום ותודה על שאלתך. תת פעילות של בלוטת התריס עשויה לגרום שינויים במחזור. בברכה דר' זלוצובר

מנהל פורום גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי