פוליפ רחמי באולטרסאונד

דיון מתוך פורום  גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי

11/07/2020 | 18:57 | מאת: מוטרדת

שלום דוקטור אני בת 52 בקרוב. יש לי מחזור ולצערי נצפה פוליפ ברירית הרחם בגודל. 8×11 מילימטר יש לי דימומים בין המחזורמם מידי פעם. מקריאה הבנתי שכנראה הדימומים מהפוליפ. רציתי לשאול; איל זה שהפוליפ עצמו מדמם? האם פוליפ מדמם מסוכן יותר מפוליפ לא מדמם ? והאם לאחר הוצאת הפוליפ ניתן לבצע באותו מע ד פעולה ברירית הרחם שתגרום לכך שלא יצמח יותר פוליפ או שהרירית לא תדמם , למשל צריבה של הרירית? תודה מראש

מוטרדת שלום ותודה על שאלתך. פוליפ הוא התעבות מקומית של רירית הרחם ומטרת ביופסיה לשלול ממאירות או טרום ממאירות. סדירות רירית הרחם נפגעת ולכן הדימומים בברכה דר' זלוצובר

מנהל פורום גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי