מספר שאלות........

דיון מתוך פורום  גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי

06/04/2020 | 12:26 | מאת: אנונימית

שלום... בת 30. ווסת שמגיעה פעם בחודשיים לפעמים 3 (וטוב שכך.. כאבים קשים... לא אכפת לי לא לקבל מחזור עד שארצה הריון). עד לפני שנתיים (הפסקתי מעקב אנדו לפני שנתיים) פרולקטין מעט מוגבר 800-900 (ממצא בהיפופיזה). רופא משפחה שלח אותי לבדיקת דם לפני חודש והפרולקטין 2,600. במקביל הלכתי לרופאת נשים בגלל שני דברים- 1) אחת משפתי הפות שלי כל הזמן מתנפחת... ממש כואב ואז הנפיחות יורדת.. התביישתי להבדק. הראתי לה תמונה במקום. היא שלחה אותי לנוגדנים בדם להרפס וזה יצא חיובי. יש לזה משמעות אם חליתי באבעבועות רוח בילדות? זה אומר בוודאות שזה הרפס בפות? 2) מתחתנת עוד 3 חודשים וביקשתי גלולות כדי לא להיות עם ווסת בחתונה. אני צריכה גלולות שיספיקו לי ליותר משלושה חודשים כי יכול להיות שהחתונה תדחה בגלל הקורונה.. היא הביאה לי feminet ואמרה לי שאני יכולה לקחת במשך שנה. בגלל הפרולקטין המוגבר הופנתי לאנדוקרינולוג והוא אמר לי לא להתחיל ליטול את הגלולות כי זה משבש את ערכי ההורמונים. ושלח אותי שוב לבדיקת דם של פרולקטין ואמר שיעדכן אותי אחרי שיגיעו התוצאות. הגיע פרולקטין 985.. אתמול היתה השיחה עם האנדו והוא אמר לי להתחיל ליטול קבותרים והוא הפנה אותי לבדיקות נוספות- MRI, בדיקת דם נוספת עוד חודש וחצי (פרופיל הורמונלי מלא), אולטרסטונד שחלות. אז השאלות שלי- 1) האם אפשר במקביל לקבותרים ליטול feminet? כי קבותרים אמור לסדר את המחזור וה feminet אמור לבטל אותו- אני מעדיפה feminet על קבותרים... אני חייבת להתחיל גלולות ומצידי לדחות את הבירור האנדוקריני לאחרי החתונה... אני לא רוצה חתונת נידה.. 2) אולטרסאונד שחלות עשיתי פעמיים בטני- פעם אחת יצאו לי שני ציסטות ורירית מעובה 14 ממ והרופא אמר לי לחזור למעקב. עשיתי פעם שניה שנה אחרי (לפני שנה וחצי) ולא היו ציסטות אבל היה מספר זקיקים מועט. האם אני צריכה ללכת שוב? מה המטרה..? 3) השאלה ששאלתי למעלה- על ההרפס בפות... תודה רבה! סליחה על האורך

אנונימית שלום ותודה על שאלתך. הפורום אינו מהווה יעוץ רפואי וירטואלי ועלייך לפנות ליעוץ פרנטני ומסודר לשם כך. בברכה דר' זלוצובר

מנהל פורום גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי