פוליפ אנדומטריאלי - כמה להלחץ?

דיון מתוך פורום  גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי

01/01/2020 | 19:56 | מאת: מודאגת

שלום. אני בת 56 ובבדיקת us שגרתית לחלוטין עלה הממצא הבא: גודל רחם 67×59×61 רקמת רחם תקין עובי רירית הרחם 6.5 ממ תיאור הרירית נצפה בחלל מבנה אקוגני בגודל 19×10 ממ דוגלס ללא נוזל. רופאת הנשים בקשה שאבצע היסטוסקרופיה. כמה אני צריכה להלחץ מזה? אודה לתשובה בהקדם

מודאגת שלום ותודה על שאלתך. בדיקה לא עומדת בפני עצמה. היא קשורה לרקע רפואי, סיפור קליני, טיפול תרופתי ועכדומה כך שקשה לענות. ההמלצה שקיבלת נראיית סבירה מאד. בברכה דר' זלוצובר הלאנמנזה

02/01/2020 | 23:28 | מאת: מודאגת

ראשית, תודה על התדובה. הבדיקה הזו נעשתה במסגרת בדיקה שגרתית, אין סיפור קליני קודם, אני לא נוטלת תרופות (גם לא הורמונים). כלומר, אין שום רקע רפואי. האם יש ממה להלחץ? האם משהו בממצאי הבדיקה מדליק נורה אדומה (עובי הרירית בנוסף לפוליפ למשל?)

מנהל פורום גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי