יובש בנרתיק יובש בנרתיק בגיל המעבר

דיון מתוך פורום  גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי

16/10/2019 | 19:05 | מאת: ענת

שלום. בת 47. מחזור הופסק לפני כ 5 שנים. לפני כשנה התחיל יובש בנרתיק. אי יכולת לקיום יחסי מין.האם יש טיפול שפותר את הבעיה. חומרי סיכה ונרות או קרמים להחדרה לא ממש עוזרים וגם משבש את הספונטניות.

ענת שלום ותודה על שאלתך. לא ברור למה המחזור הופסק אך בעיקרון ולמעט מקרים מסוימים העשויים להיות בעייתיים כגון לאחר סרטן שד, בעיקר עם קולטנים חיוביים לאסטרוגן, טיפול הורמונלי ממקומי לנרתיק (שאינו דורש כיום מרשם רופא) עשוי להקל עלייך מאד. בברכה דר' זלוצובר

מנהל פורום גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי