שינויים באופי המחזור

דיון מתוך פורום  גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי

13/08/2019 | 17:53 | מאת: טלי

שלום רב, אני בת 51, בריאה, לא מעשנת, ללא עודף משקל. לפני כשנתיים התחילו שינויים במחזור שהתקצר מ28 ימים ל23-25. לאחרונה מחזור חלש מאוד עם דימום מכתים בלבד. אין לי גלי חום או תופעות חריגות למעט התעוררות פה ושם בלילה. האם כדאי להתחיל בטיפול הורמונלי? אני מבינה שהוא מגן על הלב, המוח ובריאות העצם לטווח ארוך.

טלי שלום ותודה על שאלתך. גיל מעבר מוגדר כשנה ללא וסת, ברור שאינך שם ומכאן שאין מקום לטיפול הורמונלי חילופי. את בטרום גיל מעבר- פרימנופאוזה ועלייך להיבדק ע"מ להבין מקור הדימום והטיפול הממולץ. בברכה דר' זלוצובר

מנהל פורום גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי