אובסטין וקושי נשימה

דיון מתוך פורום  גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי

25/07/2019 | 12:34 | מאת: דבי

שלום, אני בת 52 ומשתמשת באובסטין פעמיים בשבוע. למחרת תמיד סובלת מקושי בנשימה. כעת השימוש האחרון היה לפני 4 ימים. אני סובלת אתמול והיום מקוצר נשימה ממושך ומעט לחץ בחזה. האם אובסטין עלול לגרום לקרישי דם בריאות או לבעיות אחרות שיכולות לגרום לסימפטומים? תודה.

דבי שלום ותודה על שאלתך. ככלל, הספיגה הסיסטמית של אובסטין מקומי נמוכה ביותר וכראיה,התרופה כמו גם מקבילה בכדור (וגיפם) אושרה כתרופה שאינה דורשת מרשם רופא. אם זאת,אם התרופה גורמת לך לתופעות כה קשות, יש לשקול שוב את היתרונות בנטילתה כנגד תופעות הלוואי הספציפית אצלך. בכל מקרה הייתי פונה להערכת רופא משפחה ואולי אף ממשיך מעבר לכך ע"מ לברר את תחושותייך עתה, מעבר לקשר, אם ישנו, לטיפול שקיבלת. בברכה דר' זלוצובר

מנהל פורום גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי