גיל המעבר ..............

דיון מתוך פורום  גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי

16/07/2019 | 22:47 | מאת: סיגל

שלום פרופ' קול . אני 4 חודשים אחרי לידה . בת 44 לידה של תרומת ביצית עקב רזרבה שחלתית ירודה . במהלך 4 חודשים קיבלתי ווסת חודש לאחר הלידה במשך יום וזה היה טיפטוף. וקבלתי שוב ווסת במשך יום טיפטוף בתחילת החודש. אני חשה תופעות של גיל המעבר : הזעות בלילה , עצבנות, חוסר שקט, אי יכולת לישון בלילה במשך 3 שעות לפעמים . ולאחרונה גם בכי מידי פעם (מה שלא אופייני לי בכלל). חוסר חשק מיני. עברתי בדיקה הורמונלית FSH שלי 66.1 LH שלי 52 E-2 שלי 413 בלוטת התריס תקינה . קיבלתי לפני כשבוע גלולות פרוגרלוטון . רציתי לדעת : 1.האם אני בפרימנפאוזה או כבר בגיל המעבר? 2.האם המצב שלי ישתפר וכמה זמן יקח? והאם הוא לנוכח מצבי ההורמנלי ? אודה לעצתך בעניין אני ממש מבואסת מהמצב . תודה.

סיגל שלום ותודה על שאלתך. גיל מעבר מוגדר כשנה ללא וסת וברור שאינך שם. לא ניתן בהכרח לדעת ובטח לא בהתכתבות מתי ואם יחול שיפור ספונטני במצבך. בברכה דר' זלוצובר

מנהל פורום גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי