נגישות
נגישות

עליה במשקל עקב טיפול בליויאל

דיון מתוך פורום  גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי

13/07/2019 | 20:38 | מאת: טטיאנה

אני בת 52 מקבלת ליוילאל כשנתיים. במשך תקופה הזאת עליתי במשקל 6 ק"ג וממשיכה לעלות למרות דייטה וספורט. זה מאוד מפריע לי אבל אני דואגת שאם אפסיק את הטיפול בליויאל כל הבעיות שהיו לי תחזרו. אחד מהם ירידה ברגישות המינית. הרופא שלי ממליץ לי להמשיך אך אני מתוסכלת מאוד מהשמנה. האם הפסקת הטיפול יגרום לכל התסמונת של גיל המעבר לחזור?

לקריאה נוספת והעמקה

טטיאנה שלום ותודה על שאלתך. יש לכאורה מקום לשקול החלפת הטיפול ההורמונלי. סיכוי גבוה שהפסקה מוחלטת של הטיפול תחזיר לך את תסמיני גיל המעבר שבעטים התחלת אותו. בברכה דר' זלוצובר

16/07/2019 | 08:45 | מאת: טטיאנה

תודה רבה על התשובה. אבל התפרסמה הודעה שעד חודש אוגוסט מפסיקים להביא את ליויאל לישראל. כבר אין אותו בבתי מרקחת. האם יש תכשיר חלופי שגם עוזר נגד הורדת חוש מיני?

אין תכשיר הזהה בהרכבו לליויאל.

מנהל פורום גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי