תסמיני גיל המעבר בגיל 40

דיון מתוך פורום  גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי

25/06/2019 | 21:21 | מאת: אורית

בחודשים האחרונים דימום הוסת שלי התקצר ביומיים. לפני חמישה ימים קיבלתי מחזןר בהפרש של שבועיים. הדימום עצמו נראה יותר בניגוב וזה ככה כבר חמישה ימים. בחודשים האחרונים יש לי יותר קושי להירדם בלילה. האם אלו תסמינים של תחילת גיל המעבר? האם בגיל 40 זה לא מוקדם מידי? האם גיל מעבר מוקדם מעיד על הזדקנות מוקדמת ואף תוחלת חיים קצרה יותר? סליחה על כל השאלות, אני מאד מוטרדת מכך. אורית

אורית שלום ותודה על שאלתך. ייתכן ומדובר בטרום גיל מעבר (פרימנופאוזה) וכדאי שתפני להערכה אצל רופא/ת הנשים שלך. גיל מעב מוקדם עושי לקצר תוחלת חיים, ללא טיפול מתאים. בברכה דר'זלוצובר

מנהל פורום גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי