השמנת יתר האם יש קשר לגיל

דיון מתוך פורום  גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי

03/06/2019 | 00:06 | מאת: דינה

בת 53 ,4 שנים ללא מחזור בארבע השנים האחרונות שמנתי בארבעה קילו .אני כבר בעודף משקל .האם יש קשר בין הגיל לעודף המשקל ? מבצעת הליכות פעמיים בשבוע משתדלת לאכול נכון , כמה שיותר חיטה מלאה ,ירקות מגוונים ירוקים ,משתדלת למעט במתוקים . תה ירוק ..מה עוד אפשר ?

03/06/2019 | 00:08 | מאת: דינה

בחודשיים האחרונים משתמשת באוורל קונטי ,ההשמנה החלה עוד קודם .

דינה שלום ותודה על שאלתך. לא ניתן כמובן לענות בפורום כוללני על שאלות פרטניות אך חילוף החומרים יורד עם הזמן (כ 3% בעשור) וגיל מעבר מפחית אותו עוד יותר והא גם גורם לשינוי בפיזור השומן מאגני לבטני. בברכה דר' זלוצובר

06/06/2019 | 12:40 | מאת: דינה

יש מה לעשות בנידון ?

דינה שלום ותודה על שאלתך. חילוף החומרים יורד עם זמן (כ 3% בעשור). נראה שהירידה ברמות אסטרוגן האופיינית לגיל מעבר מורידה עוד יותר אולם בעיקר מעבירה את ההשמנה מאגנית שפחות מסוכנת לבטנית שיותר מסוכנת (״מהשמנת אגס להשמנת תפוח״). פני ליועץ מסודר. בברכה דר׳ זלוצובר

מנהל פורום גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי