נגישות
נגישות

נובופם- טיפול הורמונלי חלופי- בת 50

דיון מתוך פורום  גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי

26/04/2019 | 07:23 | מאת: רונית

שלום ד"ר רציתי לשאול האם נובופם נחשבת לטיפול הורמונלי במינון נמוך, ומדור מתקדם? יש לנו היסטוריה של סרטן במשפחה, ולכן אני דואגת בהיבט הזה, ורוצה להרחיק סיכונים ככל האפשר. האם יש טיפול חלופי "עדין" יותר ויחד עם זאת אפקטיבי? תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

רונית שלום ותודה על שאלתך. נובופם אינו מקובל כטיפול במינון גבוה. אין בהכרח קשר בין מינון האסטרוגן ו/או הפרוגסטרון בתכשיר והסיכון לפתח סרטן שד. בברכה דר' זלוצובר

מנהל פורום גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי