אנג'ליק וסרטן שד משפחתי

דיון מתוך פורום  גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי

02/03/2019 | 20:41 | מאת: מישל

במשפחתי אמא וסבתא שחלו בסרטן שד. כטיפול הורמנאלי חליפי (5 שנים ללא וסת) הומלץ על אנג'ליק. בעלון לצרכן יש התווית נגד במקרה של סרטן שד במשפחה. מה לעשות? בתודה מראש

מישל שלום ותודה על שאלתך. כל הפרטים הללו אמורים לעלות בהחלטה על טיפול זה או אחר. רצוי לדעת איזה סוג סרטן שד היה, למשל מבחינת קולטנים לאסטרוגן וגנטיקה אם בוצעה. בברכה דר' זלוצובר

03/03/2019 | 17:19 | מאת: מישל

בהמשך לשאלותיך נבדקה נשאות לפני מס שנים- שלילי. לאחר סיום טיפול כולל במחלה נטלה אימי טמוקסיפן במשך 6 שנים (האם מעיד על סוג הסרטן?) האם יש תחליף הורמונלי מתאים למצב זה? האם אסטרוגן בלבד? מדבקות? האם כדאי בכלל לשקול זאת? שאלה נוספת- אם מפסיקים לאחר כמה שנים האם נגרם נזק? מעלה/מוריד את הסיכון? תודה רבה על תשובותיך !!

מישל שלום ותודה על שאלתך. הסרטן היה ככל הנראה עם קולטנים חיוביים לאסטרוגן לפי תיאור בטיפול. הפורום אינו מיועד להמלצות טיפוליות פרטניות, לשם זה היית ביעוץ. לא הגיוני ובלתי מקובל בעליל לשלול ביעוץ וירטואלי, בלי כל המידע המלצות שניתנו ביעוץ אישי. ברור שיש משמעות להפסקת טיפול וככלל הבעיה העיקרית הינה חזרת התסמינים. בברכה דר' זלוצובר

מנהל פורום גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי