שאלה בנושא הפסקת מחזור

דיון מתוך פורום  גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי

16/06/2018 | 14:51 | מאת: איריס

שלום רב אני בת 43 כבר 4 שנים שהפסקתי לקבל מחזור ,בעבר לקחתי פרוגילוטון לשם קבלת המחזור החודשי אך לפני שנתיים הפסקתי וכעת הרופא הציע 2 אופציות הורמון דואביב או תרופה טבעית Cimidona . אני ממש בהתלבטות מה לעשות? יש לציין שאני אנטי תרופות והסבל שלי מתופעות גיל המעבר עדיין נסבלות אך מנגד חוששת מבחינה בריאות להשלכות הבריאותיות שלי בהמשך ומה הכי נכון לעשות. אשמח לתשובתך איריס.

איריס שלום ותודה על שאלתך. מדובר בשתי תרופות רשומות להקלת תסמיני גיל מעבר. הראשונה הינה טיפול הורמונלי לכל דבר ועניין עם היתרונות וחלק מחסרונות הטיפול ההורמונלי החילופי. היא שונה בכך שאינה מכילה פרוגסטרון למרות היותה מיועדת לנשים עם רחם. השניה הינה תרופה צמחית המיועדת להקלה סימטופמטית בלבד. עלייך להחליט ואין לי כלים (או סמכות) להחליט עבורך. בברכה דר' זלוצובר

מנהל פורום גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי