האם מדובר בפרומנופאוזה?

דיון מתוך פורום  גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי

15/06/2018 | 13:52 | מאת: א.ב.

שלום ד"ר זלוצובר, אני בת 44, מחזורים סדירים סביב 27 יום (וסת אחרונה היתה חלשה וקצרה מהרגיל), מרגישה טוב ללא תסמינים פיזיולוגיים (לעיתים חרדה מהמחשבה שהגוף מתבגר ובנפש עדיין שוכנת אותה ילדה.. אף אחד לא מכין אותנו לזה :). ביצעתי בדיקת פרופיל הורמונאלי ביום ה- 3 לוסת ולהלן התוצאות: TSH 1.26 4.8 יחידות: mIu/l 0.5 Prolactin 253.0 mIU/l LH - Luteinizing Hormone 6.1 IU/l FSH 17.2 IU/l Estradiol (E2) 225.0 pmol/l Progesterone קטן מ- 0.8 Testosterone Total 1.5 nmol/L -קטן מ DHEA-S 2.44 12.5 יחידות: micmol/l 0.7 1. האם לפי הממוצע התוצאות משקפות את גילי? (44 כאמור) 2. האם אני כבר מצויה בתקופת קדם גיל המעבר? ואם כן - מה ניתן לעשות למנוע התדרדרות הגוף (העצמות, העור) כתוצאה מירידה הורמונאלית? (אני רוצה למקסם תוצאות עוד לפני הטיפול ההורמונאלי שבוודאי אקח בגיל המעבר). תודה רבה מראש

א.ב. שלום ותודה על שאלתך. כל עוד הוסת שלך ממשיך להיות סדיר, אינך בפרימנופאוזה. בברכה דר' זלוצובר

19/06/2018 | 20:54 | מאת: א.ב.

ד"ר שלום ותודה על תשובתך! האם תנודה של 3-4 ימים לכאן ולכאן עדיין נחשבת לוסת סדירה? למען האמת אני קצת מוטרדת מהנתונים ובמיוחד מה- fsh (בת 44 ללא לידות ואינני מנסה להרות) וחשוב לי מאוד לדעת אם זה מותאם לגילי והאם מרמז שאגיע לגיל המעבר מוקדם מן הממוצע. תודה רבה שוב, א.ב.

24/06/2018 | 15:10 | מאת: א.ב.

ד"ר שלום, אשמח לתשובתך על שאלתי האחרונה, כותבת שוב כי לא בטוחה שראית, תודה!!! א.ב.

מנהל פורום גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי