הדלדלות מאגר ויטמינים ומינרלים בעקבות שימוש ממושך באקטיבל

דיון מתוך פורום  גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי

01/06/2018 | 11:05 | מאת: רחל

שלום, בת 66, משתמשת באקטיבל מזה 13 שנים. לאחרונה עברתי לאביאנה. נמצאת במעקב. לאחרונה קראתי שההורמונים בשימוש ממושך גורמים להדלדלות ויטמינים ומינרלים. אם כן, אלו ויטמינים עלי לבדוק ולהשלים. האם זו סיבה להפסקת השימוש באביאנה ? אנני מעוניינת להפסיק.תודה

רחל שלום ותודה על שאלתך. בעיקרון אם תזונתך מאוזנת אין מקום לבדיקות מיוחדות עקב הטיפול ההורמונלי. ויטמין D נמוך בהרבה נשים בגיל זה ללא קשר לטיפול ההורמונלי. בברכה דר' זלוצובר

03/06/2018 | 14:51 | מאת: רחל

תודה על תשובתך, שאלה נוספת - במהלך השנים לקחתי את האקטיבל לסירוגין יום כן יום לא ובתקופות מסויימות יום כדור ויום חצי כדור. האם יכול היה להגרם נזק עקב כך ? תודה

מנהל פורום גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי