בדיקת סידן בגיל המעבר

דיון מתוך פורום  גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי

27/05/2018 | 21:45 | מאת: גילינה

כל כמה זמן חשוב לעשות בדיקת אוסטיאופורוזיס וסידן בדם בגיל המעבר? אני בת 48 עם הפסקת מחזור של כשנה, לקראת טיפול באביאנה, מתעמלת ולא מעשנת. האם חשוב לבצע בדיקת מצב ראשוני לפני התחלת הטיפול, או שאפשר בזמן אחר?

גילינה שלום ותודה על שאלתך. צפיפות עצם נמצאת בסל מגיל 60 אחת ל5 שנים בנשים שאינן תחת טיפול. נשים המטופלות תרופתית, אחת לשנתיים. למרות שלא בסל מומלץ בד"כ לבצע בדיקה בסיסית בתחילת גיל מעבר ולפיה תקבלי המלצות להמשך מעקב וטיפול לפי צורך. בברכה דר' זלוצובר

מנהל פורום גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי