דחיית מחזור באופן חד פעמי

דיון מתוך פורום  גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי

16/04/2018 | 06:59 | מאת: מיטל

שלום אני בת 21... ב 17.5 אני צריכה לעשות ניתוח בהרדמה כללית (לא קשור לרפואת נשים). לפי החישוב שלי בדיוק בזמן הזה אהיה במחזור... אני מקווה לא להיות במחזור כי הגוף חשוף בניתוח (מפשיטים אותי...) וזה בכללי לא נעים בכלל אז עוד יותר במחזור.. אני ממש מתביישת... גם בלי מחזור אני מתביישת... הייתי אצל רופא נשים שלא מוכן להביא גלולות בגלל סיכון לקרישיות... אני ממש אובדת עצות... חשבתי אם לא תהיה ברירה לשים טמפון.. האם חייב להגיד לצוות? הנתוח הוא 3 שעות וטמפון מחזיק יותר... או שלא אעשה את הניתוח בכלל גם ככה אני בחששות גדולים... יש עוד בעיה שיכול להיות אמרו לא בטוח שיהיה לי קטטר אחרי הניתוח לניטור שתן ממש בושות אני לא יודעת מה לעשות... מרגיש כאילו אין לי שליטה על הגוף שלי.... אני חייבת פתרון...

מיטל שלום ותודה על שאלתך. ניתן אומנם לנסות לדחות את המחזור ועלייך לפנות לייעוץ מסודר לשם כך, אפשרי גם ללא אסטרוגן. השאלה אם זה בכלל חשוב ומשמעותי? צוות רפואי רגיל לנשים המקבלות וסת/ דימום במסגרת בי"ח ולא מתרגש. את יכולה, בתלות בפעולה שאת עוברת, להשתמש בטמפון אך כדאי לשאול את רופאך המטפל ולידע את הצוות. אינך הראשונה שזה קורה לה. בברכה דר' זלוצובר

16/04/2018 | 22:07 | מאת: מיטל

אני ממש מתביישת מהסיטואציה של הניתוח (גם אם אני לא יהיה במחזור) כל זה ממש מביך... נראה לי שאני לא אעשה את הניתוח... תודה רבה על התשובה בכל אופן...

מנהל פורום גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי