גלי חום למרות טיפול HRT

דיון מתוך פורום  גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי

18/06/2017 | 15:13 | מאת: שוש

אני בת 68 ומקבלת HRT כ-20 שנים. (מדבקות קונטי). אין לי שחלות.במשך השנים ניסיתי להפסיק את ה HRT אך למרות הפסקה ההדרגתית חזרו גלי החום.לאחרונה חזרו לי גלי חום למרות שאני ממשיכה את הקונטי. ערכתי בדיקות דם (ספירה כללית,תפקודי כבד, tsh,אלקטרוליטים). הכל יצא בתחום הרצוי.רופאת הנשים אמרה שיתכן שבלוטת האדרנל "עושה צרות". בדיקת dhea sulphate היתה בתחום אם כי נמוך. 1.58 (0.9-11.60). האם יש צורך בבדיקות נוספות כדי לגלות מדוע חזרו גלי החום? מה אפשר לעשות על מנת להקל על התופעה מבלי להגדיל את כמות ההורמונים?

שוש שלום ותודה על שאלתך. את צריכה לפנות ליעוץ מסודר עם כל בדיקות הדם שבוצעו ורק לפי מה שבוצע ניתן יהיה לחשוב אם נדרשות בדיקות נוספות. יתכן ויהי צורך להחליף/ לשנות טיפול. בברכה דר' זלוצובר

מנהל פורום גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי