האם יכול להיות סימפטומים של גיל המעבר?

דיון מתוך פורום  גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי

05/02/2017 | 16:07 | מאת: ורדה'לה

היי ד"ר משה זלוצובר, אני אשה בת 49, בריאה וספורטאית לשעבר, עברתי בגיל 42 כריתת רחם בשל מיומה שדיממה ולאחר מכן בטווח של שנתיים לערך תסביב שחלה, פעם ימנית ופעם שמלית. הניתוח האחרון היה לפני 4 שנים ומיד לאחריו פקדו אותי סחרחורת וחוסר שיווי משקל. מאז פקדו אותי עוד מספר פעמים כאלה, של חוסר שיווי משקל ותחושות לא נעימות של חרדה הייתי אומרת כתוצאה מהפחד של מה שעובר עליי. עברתי בדיקות על בדיקות , עד ל - MRI ראש ודבר לא נמצא, לשמחתי, מצד אחד ולדאבוני מצד שני. אני ממש לא מבינה מה עובר עליי. לאור הבדיקות הגינקולוגיות שלי, נאמר לי שזה יכול להיות תסמין של גיל המעבר. אני כ"כ סקפטית לאור העובדה שזה בא והולך, וגם לזה תשובת הגינקולוג, שזה כתוצאה מכך שהשחלה עדיין מבייצת , והתסמינים הולכים ונהיים קשים לאור היחלשותה [אחת מהם כבר ממש לא מתפקדת לפי גודלה]. בנוסף מתלווה לזה דופק מהיר ותחושה רעה שזה לא אני...מעין מחלה רעה. מנסיונך האם תופעות אלו שאני מתארת הינן שייכות לגיל המעבר? האם להתחיל לקחת הורמונים? האם זה יעבור לי גם בלי הורמונים? אשמח לתשובתך תודה ויום טוב ורדה

ורדה שלום ותודה על שאלתך. בעיקרון גיל מעבר מוגדר כשנה ללא רחם ואצלך לא ניתן לדעת זאת בבטחון. תסמינים של התקפי דפיקות לב עשויים להופיע בגיל מעבר, כמו גם גלי חום. לסיכום: נראה שאת תצריכה בדיקות דם להעריך את מצבך ולפיהן להתקדם. בברכה דר' זלוצובר

מנהל פורום גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי