שימוש במדבקות EVOREL 50

דיון מתוך פורום  גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי

23/12/2016 | 18:52 | מאת: רנית

בת 61. בגיל 50 עברתי כריתת רחם, שחלות וחצוצרות עקב שרירנים חשודים שנמצאו שפירים. עקב תסמיני בלות קשים של גלי חום ועוד, מטופלת 4 שנים במדבקות EVOREL 50 שמאד מועילות לי לאחר נסיונות בכדורי ליויאל ותחליפים שונים ללא מרשם וללא הועיל... בדיקות דם שנתיות תקינות (טיפול קבוע בכולסטרול) ובדיקות ממוגרפיה ואולטראסאונד אחת לשנתיים גם תקינות. השאלה האם יש מגבלה בזמן לשימוש במדבקות. ניסיתי להפסיק למשך כשבועיים וחצי וגלי החום חזרו בעוצמה... חזרתי להשתמש במדבקות. אודה להתייחסותך ברמת הסיכון בהמשך השימוש במדבקות.

רנית שלום ותודה על שאלתך. אם נסיוונות ההפסקה לא צלחו, ייתכן ואת שייכת לנשים שלא כ"כ מצליחות להפסיק וממשיכות בטיפול שנים. הסיכון (כמו גם היתרונות) הוא אישי לחלוטין ועלייך לשבת עם הרופא המטפל שלך, להציג את מצב בריאותך וסיפור של תחלואה במשפחה כמו גם בדיקות דם ובדיקות צפיפות עצם וביחד להגיע להחלטה על המשך הטיפול מבחינתך. בברכה דר' זלוצובר

מנהל פורום גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי