מבקשת להחליף לבני את ההידנטואין

דיון מתוך פורום  אפילפסיה בילדים

05/02/2013 | 21:27 | מאת: מיכל

שלום דר' הימן. בני בן 17, סובל מאפילפסיה קשה ביותר המאוזנת אך ורק ע"י רמות גבוהות של הידנטואין ופרימידון. עקב ההשלכות הקשות שיש להידנטואין על מראה החניכיים והתנפחות הפנים הייתי רוצה להחליף את ההידנטואין. הפרכוסים שלו הם טונים קלוניים. איזו תרופה מהשתיים-טגרטול ורופינמיד הכי דומה להידנטואין? אודה מאד לתשובתך

שלום רב אענה לך באופן כללי . ישנם אלטרנטיבות טיפוליות לתרופות אל. רפואה אינה שחור ולבן , ועל כן אין נכון ולא נכון . גישתי האישית היא להימנע מטיפול ארוך טווח בתרופות אלו בשל פרופול תופעות הלוואי שלהן תוך כדי הערכה של אפשרויות טיפוליות אחרות. מטרת הטיפול היא לשפר את האיזון של מחלת האפילפסיה ואת איכות החיים של המטופל/ת תוך התייחסות ל"מחיר" שיש בכל טיפול . בברכה ד"ר אלי הימן מנהל המחלקה לנוירולוגית ילדים והמרכז הרב תחומי לאבחון וטיפול באפילפסיה בילדים, מרכז רפואי אסף הרופא. לפרטים: המרכז הרב תחומי לאבחון וטיפול באפילפסיה בילדים: (אבחון רפואי כוללני , אבחון נוירופסיכולוגי כולל לקויות למידה מלוות והכוונה , טיפול רגשי פסיכולוגי(חרדה, דיכאון, דימוי עצמי נמוך המלווים לעתים קרובות את מחלת האפילפסיה) , טיפול זוגי ומשפחתי (תמיכה וחיזוק המשפחה בהתמודדות עם המחלה) , ליווי והכוונה (Case management). מירית: 089779160 נועה: 089542071 מירפאה פרטית: 037361593

מנהל פורום אפילפסיה בילדים