דפלפט - לפני שמתחילים לקחת..

דיון מתוך פורום  אפילפסיה בילדים

06/01/2013 | 20:26 | מאת: Karmela

שלום, בני בן השש, ברקע סימן שאלה האם הוא על הספקטרום (תפקוד גבוה), עבר אירוע פרכוס שני לפני מספר ימים. האירוע הראשון היה לפני שלושה חודשים. אחרי ביקור ארוך במיון ובדיקת EEG תקינה, הנוירולוג המליץ לתת דפלפט למשך שנתיים. שתי בדיקות EEG שעשה (בשני האירועים) היו תקינות. המלצה נוספת כעת היא לעשות MRI. אנחנו מתלבטים בשלב זה האם להתחיל מייד את השימוש בדפלפט, או לחכות לחוות דעת נוספת ולתוצאות ה MRI. מצד אחד, חוששים שאם לא יקבל את הדפלפט, יש סיכוי לפרכוס נוסף. מצד שני, לא בטוחים מה בדיוק המשמעות להתחיל טיפול בדפלפט ולהפסיק אותו אחרי זמן קצר (אם תהיה מסקנה שהכיוון לא נכון). אשמח לכל עצה בנושא הזה. תודה רבה!

שלום רב במידה ואכן שני פרכוסים בטווח של 3 חודשים וסיכון יחסית גבוה לפרכס שלישי , אן כ בעיה להתחיל טיפול תמייהה פשר לפסיק,כמובן תוך מעקב קפדני אחר קיומם של תופעות לוואי . בברכה ד"ר אלי הימן מנהל המחלקה לנוירולוגית ילדים והמרכז הרב תחומי לאבחון וטיפול באפילפסיה בילדים, מרכז רפואי אסף הרופא. לפרטים: המרכז הרב תחומי לאבחון וטיפול באפילפסיה בילדים: (אבחון רפואי כוללני , אבחון נוירופסיכולוגי כולל לקויות למידה מלוות והכוונה , טיפול רגשי פסיכולוגי(חרדה, דיכאון, דימוי עצמי נמוך המלווים לעתים קרובות את מחלת האפילפסיה) , טיפול זוגי ומשפחתי (תמיכה וחיזוק המשפחה בהתמודדות עם המחלה) , ליווי והכוונה (Case management). מירית: 089779160 נועה: 089542071 מירפאה פרטית: 037361593

מנהל פורום אפילפסיה בילדים