בת 3 חודשים אפילפסיה מוקדית

דיון מתוך פורום  אפילפסיה בילדים

26/12/2012 | 00:10 | מאת: אבא מודאג

שלום רב, לבתי בת שלושה חודשים אבחנו אפילפסיה מוקדית בעלת שתי מוקדים בלתי תלויים בחלק הצנטרלי של הראש. לפי תוצאות הeeg לא נימצא תסמונת כלשהי. ההתקף קורה לה בשינה ומתבטא ברעד בידיים. משך ההתקפים 5-10 שניות והיא יכולה להמשיך לישון. לאחר שההתקף נגמר. היו לה שלושה ימים 5 התקפים כאלה ביום ירד בהדרגה לאחד ביום ועכשיו כבר 48 שעות ללא התקף. ללא טיפול תרופתי כרגע. הרופאים המליצו לנו על טיפול תרופתי ו mri יש לי מספר שאלות: 1. האם אפילפסיה מוקדית יכולה להעלם פשוט? 2. למיטב הבנתי התרופות לא מרפאות אפילפסיה אז למה לתת אותם לתינוקת שהפרכוסים לא משפיעים לה על חיי היום יום כרגע זה נשמע לי יותר מזיק מאשר מועיל מה דעתכם בנושא? 3. גם ביצוע mri נאמר לנו שנועד רק להשלים את האבחון ושאין הוא באמת יכול לעזור בשום צורה לטיפול במחלה, בגלל שהבדיקה כרוכה בהרדמה אנו חוששים לבצע אותה כי גם נשמע שזה יכול רק להזיק. מה התועלת בבדיקה הזו אם מימלא לא תעזור בטיפול במחלה למעט ניתוח חס וחלילה?

שלום רב ראה תשבתי מתחת לשאלה: יש לי מספר שאלות: 1. האם אפילפסיה מוקדית יכולה להעלם פשוט? כן ... אך זה תלוי בהרבה גורמים. האם מדובר בילד עם התפתחות תקינה, האם קיימת אבחנה ברורה ( פרעה במסנה המוח, תסמונת גנטית וכו') 2. למיטב הבנתי התרופות לא מרפאות אפילפסיה אז למה לתת אותם לתינוקת שהפרכוסים לא משפיעים לה על חיי היום יום כרגע זה נשמע לי יותר מזיק מאשר מועיל מה דעתכם בנושא? קיימת עדות רבה כי אפיללפיה לא מטופלת בגיל הינקות עלולוה לגרום להפרעה תפקדת התפתחותית. כל מקרה לגופו של עינין . מבער לכך , פרכוסים אינם נעימים לילד , ולעתים עלולים לסכן חיים. 3. גם ביצוע mri נאמר לנו שנועד רק להשלים את האבחון ושאין הוא באמת יכול לעזור בשום צורה לטיפול במחלה, בגלל שהבדיקה כרוכה בהרדמה אנו חוששים לבצע אותה כי גם נשמע שזה יכול רק להזיק. מה התועלת בבדיקה הזו אם מימלא לא תעזור בטיפול במחלה למעט ניתוח חס וחלילה? היכלת לייעץ לך באופן אינליגנטי על מהות המחלה של הבת , הפרוגנוז תלוייה במספר גרים , בינהם גם האם קיימת הפעה במבנה המוח . זהוי בדיקהחשובה ביותר. בברכה ד"ר אלי הימן

מנהל פורום אפילפסיה בילדים