דפלפט - תוסף תזונה - ברזל

דיון מתוך פורום  אפילפסיה בילדים

08/11/2015 | 11:39 | מאת: גלית סולומון

שלום רב, הבן שלי בן 9 חלה באפילפסיה לפני כשנה וחצי ומאז מטופל בדפלפט.המקרה הראשון היה הכי קשה של איבוד הכרה של שתי דקות והארבעה האחרים (כולל שניים אתמול בלילה ובבוקר) של עיוות פה וגלגול עיניים למשך 20 שניות. בחודש האחרון הבן שלי ירד במשקל כ2 ק"ג ,שוקל 24.5 בגובה 1.40.(בגנטיקה ההורים ויתר ילדיי רזים).רמת התרופה בדם - 61.ברזל 12.5 רופאת הילדים החליטה לתת לו ביום שני השבוע תוספת של ברזל - 10 CC ביום של פריפל 3 ,ותוסף מזון ויטמולט 3 CC ביום. מאז יום שני הילד מתלונן על הבהובים בעיניים והפה שזז.בערב היה לו אירוע של עיוות פה וגלגול עיניים בערב וגם הבוקר.לטענתו הוא אומר שזה מתחיל מזמזום באוזניים ואז רואה הבהובים .יש לציין שהוא לא מחוסר הכרה.הוא מצליח שזה רק מתחיל לקרוא לנו. האם יש קשר לתרופות הנ"ל שהוספו לו?הוא מקבל כדור של דפלט בבוקר 500 מ"ג.ובערב תוספת של 1 CC של דפלפט בנוזל. לתגובתכם אודה גלית

בוקר טוב דפלפט גורם לרוב להגברת תאבון אך יש מקרים בהם גורם דווקא לדיכוי תאבון, במיוחד בילדים קטנים. כך שאם לדעתך זה המצב , יש תרופות אלטרנטיביות לגבי התלונות של הילד, אין זה קשור לדעתי לתרופות או תוספת הברזל. כדאי מאוד לבדוק רמת דפלפט בשפל ( רמה בדם בבוקר לפני שמקבל את התרופה) כמו כן ממליץ על ייעוץ עם המרכז לייעוץ תרופתי באססף הרופא לוודא האם שמעו על תועות לוואי מסוג אלו סביב התוספים שאת מציינת טלפון 089779152 בברכה ד"ר אלי הימן מנהל נמחלקה לנוירולוגית ילדים והשירות לאפילפסיה בילדים מרכז רפואי אסף הרופא

מנהל פורום אפילפסיה בילדים