תרופה באפילפסיה רולנדית

דיון מתוך פורום  אפילפסיה בילדים

13/03/2019 | 20:47 | מאת: אמא

שלום, בננו בן 9 וחצי עבר פרכוס ראשון לפני כחודשיים וחצי ואובחן עם אפילפסיה רולנדית. הוצע לנו להתחיל טיפול תרופתי, הבנו שזה לא הכרחי ולא התחלנו. היום היה לו לדקה בלבד הרגשת נימול בפה שהקשתה על הדיבור שלו (כך גם התחיל ההתקף הראשון) שחלפה כלא הייתה. האם זו סיבה להתחיל טיפול תרופתי? האם זה מעלה את הסיכוי להתקפים נוספים? תודה רבה!

שלום רב הסוגיה של מתי להתחיל טיפול תרופתי מאוד תלוייה בנסיבות. באופן כללי, למרות שטיפול תרופתי אנטי אפילפטי אינו "מרפא" את האפילפסיה הוא מפחית משמעותית את הסיכון לפרכוס נוסף מקובל כי כאשר הסיכון לפרכוס נוסף עולה על כ 60% , כדאי להתחיל טיפול סיכון זה לפרכוס נוסף מושפע ממספר גורמים . כאשר יש פרכוס שני, הסיכון לפרכוס נוסף עולה ומגיע לאוז זה ויש מקום לשקול התחלת טיפול חשוב כמובן לבחור תרופה מתאימה , ולהיות במעקב ולוודא כי אין תופעות לוואי משמעותיות בברכה ד"ר אלי הימן

מנהל פורום אפילפסיה בילדים